Vijf handige voorspel tips voor de 1/8-finale
Tip 1: Er is nog niets verloren
Ook al sta je achter in de EK-pool ten opzichte van je vrienden of collega’s, er is nog niets verloren! Het toernooi duurt nog lang, er zijn nog genoeg wedstrijden te voorspellen. Bovendien gaan de punten per finaleronde omhoog bij Scorito, je kunt dus ook in de kwartfinale of de halve finale nog risico nemen. Als je in de 1/8-finale al hele grote risico’s neemt, dan kom je van de regen in de drup.
Tip 2: Geen gelijke spelen
Bij Scorito telt je voorspelling voor de wedstrijd, voor de gehele wedstrijd inclusief verlenging. Dat betekent dat wanneer je een gelijkspel invult, het dus na maximaal 120 minuten gelijk moet zijn. Hierdoor is de kans op een gelijkspel wel kleiner, dan na 90 minuten. Hoe was dat in de 1/8-finale bij de afgelopen twee EK’s?
- EK2020: 1 van de 8 wedstrijden gelijk.
- EK2016: 1 van de 8 wedstrijden gelijk.
Morrizz adviseert maximaal één gelijkspel.
Tip 3: Rustig aan met die verrassingen
Normaal gesproken bestaan de 1/8-finale wedstrijden uit een sterk land tegen een zwakker land. Daardoor is er meestal een duidelijke favoriet. Zijn er dan vaak verrassingen?
- EK2020: 6 van de 8 favorieten gingen door.
- EK2016: 7 van de 8 favorieten gingen door.
Meestal wint dus de favoriet, dus daarmee heb je het meeste kans. Bovendien, is de verrassing er lastig uit te filteren. Heb jij die niet goed en je verrassing pakt niet goed uit, dan heb je al twee wedstrijden fout. Morrizz adviseert maximaal één verrassing.
Tip 4: Vier topscorers zijn alleen voor de 1/8-finale
Bekend zijn met de spelregels, is natuurlijk wel zo handig. De topscorers die je nu kiest, tellen alleen voor de 1/8-finale. Vanaf de kwartfinale etc. mag je weer vier nieuwe spelers kiezen!
Tip 5: Kies niet alleen aanvallers als topscorer
In de 1/8 finale krijg je de volgende punten per gescoord doelpunt:
- Aanvaller: 24 punten
- Middenvelder: 48 punten
- Verdediger: 96 punten
Er zijn al veel middenvelders die dit EK hebben gescoord. Morrizz adviseert om maximaal twee aanvallers te selecteren en dit aan te vullen met middenvelders of misschien zelfs wel een verdediger.